AFAS Consultancy en optimalisatie

 

Tijdens de implementatie van AFAS probeer je natuurlijk zo veel mogelijk goed in te richten. Maar je raakt al snel het hart van je bedrijf en je kernprocessen, dus je verandert alleen wat noodzakelijk is. Staat het eenmaal? Dan haal je opgelucht adem, breek je het projectteam af en ga je over naar de dagelijkse praktijk. Drie jaar later begin je je af te vragen waarom je aan dat dure pakket begonnen bent en waarom het niet rendeert. Waar blijft die beloofde efficiency nou?

 

AFAS: de gereedschapskoffer

Alles wat je kunt automatiseren, moet je ook automatiseren. Welke processen kent jouw organisatie die volledig of gedeeltelijk geautomatiseerd kunnen verlopen? Stel dat je 60% van je inkoopfacturen niet meer handmatig hoeft te verwerken, hoeveel uur bespaar je dan op jaarbasis? Kun je, door slimmer te werken, met hetzelfde aantal mensen veel meer werk verzetten? AFAS is, in basis, niet meer dan een tool. Als je maar één vakje van je gereedschapskoffer openmaakt, gaat er een wereld aan mogelijkheden aan je voorbij.

 

AFAS Consultancy

Het is dus juist direct na de eerste implementatie van belang om de energie erin te houden en te gaan optimaliseren. Door je processen onder de loep te nemen en ze in AFAS te automatiseren, kun je gigantische tijdbesparende stappen zetten. Wij adviseren je daarbij. We inspireren je, nemen best practices met je door en helpen je AFAS optimaal in gebruik te nemen. Passend bij jouw organisatie, core business en groeiwensen.

Samenwerking met IJK

Waar Embora een eigen platform (BI Connect) heeft om managementinformatie op (o.a.) AFAS te genereren, heeft IJK een heel strak platform ontwikkeld (HubBI) waar vaak nog handmatige processen in en rondom AFAS geautomatiseerd mee kunnen worden. Dit noemen ze ook wel een DPA-tool (digital process automation) tool.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Bijvoorbeeld het stoppen van opbouw van bovenwettelijk verlof bij langdurig verzuim;
  • Het automatisch controleren van pensioenaangiften;
  • Het controleren of een medewerker met een BIG-registratie nog een geldige registratie heeft;
  • Een VOG-aanvraag grotendeels automatiseren;
  • Aanmaken en verwijderen van gebruikers;
  • Aan- en uitzetten van salariskorting wegens langdurig verzuim;
  • Eigen bedrijfsspecifieke arbeidsvoorwaarden uitvoeren, zoals complexere mobiliteitsbudgetten;

…en nog een hoop andere zaken.

Binnen Embora vinden we het belangrijk dat de klant bezig kan zijn met zaken waar waarde door wordt toegevoegd, en niet door herhalende administratieve zaken. Dat voorkomt fouten en scheelt tijd. Nu regelen wij dit met andere tools, van partijen die we vaak minimaal kennen of ver weg zitten. Als een van de weinige AFAS-partners zitten wij (Embora en IJK) in het Brabantse, en natuurlijk is Driessen al jarenlang klant van Wesselman. Dat schept vertrouwen en meteen een goede klik.

 

Vanuit IJK komt steeds meer de vraag, vanuit aanbestedingen maar ook vanuit de klanten zelf, de vraag om goede managementinformatie. Met Excel rapportages komen ze niet meer weg, waardoor ze nu ook om zich heen aan het kijken zijn naar leveranciers die dit (heel erg) goed kunnen. Zodoende gaan we kijken of we ook elkaar hier kunnen versterken. Zo hebben we aan beide kanten een win-win!

 

Daarnaast is IJK gespecialiseerd in de (semi-)publieke sector, en Embora in de zakelijke dienstverlening en detachering. Daar vullen we elkaar goed aan en merk je ook dat we waardevolle input kunnen leveren voor de doorontwikkeling van de software.

Embora